Home » Actueel

Actueel

Beste leden en ouders,

 

Hierbij de planning voor het clubexamen deze week. Op dinsdag en woensdag zal ik het clubexamen beoordelen.

Op zaterdag ben ik op een wedstrijd in Italië en zullen de zwarte gordels het overnemen om jullie clubexamen te beoordelen.

OPGELET er zal geen training gegeven worden tijdens deze examendagen.

Niet vergeten bij het aantreden van het clubexamen:

  • Wees op tijd sommige leden beginnen 15 min vroeger dan de gewone trainingen. Eenmaal het examen is begonnen van jullie groep kan er niet meer deelgenomen worden.
  • Gelieve zich 15 min voor het aanvang uur aan te treden, zo kan men zich opwarmen en niet in koude toestand aan het examen deelnemen.
  • Bij aanvang €5 mee te brengen voor deelname aan het clubexamen
  • Breng jullie vergunning boekje (rood boekje) mee

Veel succes en tot op één van deze dagen.

Deelnemers Clubexamen November 2019 Website
Excel – 13.0 KB 19 downloads

Opgelet voor de komende weken zijn er sommige dagen waar er geen training kan gegeven worden. Bekijk ook onze maandkalender.

* Woensdag 23 oktober GEEN training omwille zaal bezet is door het Halloweengebeuren in De Gavers

* Zaterdag 26 oktober GEEN training omwille zaal bezet is door de jaarlijkse thaiboxgala in Ninove. (Kids zullen op deze dag in het park trainen (bij goed weer)

* Maandag 29 oktober GEEN gewone training in De Gavers, er zal wedstrijdtraining gegeven worden van 18h45 tot 19h45 Kata - 19h45 tot 20h45 Kumite. Iedereen die interesse toont in het wedstrijdgebeuren is zeker welkom.

* Donderdag 31 oktober GEEN training in Ninove omwille Herfstvakantie.

* Zaterdag 02 november GEEN training in Ninove omwille Allerzielen.

* Maandag 11 november GEEN training in De Gavers omwille Wapenstilstand.

Niet tegenstaand zijn er op de andere dagen wel training en kan men nog steeds voldoende trainen in onze Dojo's.

 


Op 19 en 20 oktober werd het internationaal tornooi georganiseerd in Kayl (Luxemburg), vorig jaar hebben we dit voor de eerste maal deelgenomen en weten dat dit tornooi van een hoog niveau is. Op zaterdag was het de beurt aan onze jongere leden Arne, Gilles en Lotte om samen met Lana als coach te knallen en een vervolg aan te breiden van een mooi podiumreeks van dit seizoen.

In kata versloegen onze 2 jongsten alle deelnemers die ze tegenkwamen in hun poule met verve. Opnieuw finale voor beiden en opnieuw tegen mekaar. Deze keer was het Arne die won van Gilles. Lotte kreeg een black out in haar 1ste ronde en geen herkansing.

In kumite hebben Gilles en Arne zich mooi gestreden in een zware poule naar een 3de plaats. Zo hebben deze 2 jongens zowel in kata als in kumite het podium behaald. Lotte won haar eerste ronde met 2-1 tegen een Franse en verloor de tweede met nipte cijfers, toch kreeg ze nog een herkansing om door te kampen naar een 3de plaats. 1ste herkansing won Lotte, maar voor de 3de plaats verloor ze met 3-0. Een 5de plaats.

Na zaterdag voor de jeugd, was het zondag tijd voor de iets ouderen in Luxemburg op het internationaal tornooi Open De Kayl. 2 deelnemers van onze club sensei Jurgen en dochter Lana.

Na 2 ronden gewonnen te hebben met 5-0 kwam Jurgen in de finale. Hierbij moest hij zijn meerdere herkennen met 4-1 en behaalde zo een 2de plaats.

Dochter Lana, na een afwezigheid van 1 jaar competitie behaalde tevens na 2 ronden de finale. Frankrijk en Duitsland moesten eraan geloven. In de finale was de... tegenstander opnieuw een Franse. 3-2 winst voor Lana en een mooie 1ste plaats op hoog niveau. Lana werd woensdag 18 jaar en moest ook nog in een hogere categorie deelnemen U21.

Tranen in de ogen als je weet wat ze allemaal heeft meegemaakt. Ligamenten gescheurd en knieschijf gebroken in februari en meteen op de hoogste trede is te danken aan vele personen. Alfredo Russo dikke merci voor Lana terug op dit niveau te brengen. Dokter Nico Rooselaer dikke merci voor de goede zorgen om die knie terug in orde te brengen. Kinesist Steven van Properformance voor de trainingen om de knie en benen steviger te maken. En de familie en vrienden natuurlijk voor hun steun en altijd erin te geloven dat ze beter eruit zal komen.

5 deelnemers en 6 podiums op dit tornooi. Ik mag met trots zeggen Kachi is goed bezig.

Arne 1ste plaats kata
Lana 1ste plaats kata
Jurgen 2de plaats kata
Gilles 2de plaats kata
Arne 3de plaats kumite
Gilles 3de plaats kumite
Lotte 5de plaats kumite


Op 19 oktober was onze club Kachi verantwoordelijk voor de organisatie van de jaarlijkse Provinciale Stage Oost-Vlaanderen. Hierbij willen we alle vrijwilligers danken voor dit evenement tot een goed einde te brengen. Hierbij een verslagje via een filmpje:


Op 13 oktober hebben 4 leden van Kachi deelgenomen aan de Beker van Hoeselt. 2 podiumplaatsen en 2 verloren 3de plaatsen. Er zat meer in, maar het belangrijkste is dat we met de fouten verder gaan trainen naar het volgende. Volgende punten moeten deze week aan gewerkt worden om te knallen in Luxemburg volgend weekend.
* Tactisch zat het niet altijd goed.

* Controle bij sommige moeten beter en bij andere moet er meer diepte van de technieken getoond worden.

 

Voor de deelnemers wel een dikke proficiat slecht was het zeker niet, maar kon wel beter.

Boschmans Gilles 1ste plaats
Holderbeke Arne 2de plaats
Rooselaer Ilan 5de plaats (op de laatste seconde verloren voor een 3de plaats)
Holderbeke Lotte 5de plaats (met een hele zware poule, top 3 van België zat in haar poule)

 

 


Verslag Internationaal tornooi Banzai Cup. 1350 deelnemers uit 34 landen. Dit tornooi wordt door veel landen genomen als meetmoment en voor de punten voor selectie EK/WK.

We zijn vrijdag morgend afgereisd om in de namiddag de registratie in orde te brengen. Zaterdag hebben onze leden de laatste training ingelegd op te knallen voor hun wedstrijd zondag.

Zondag kwamen eerst Arne en Gilles aan de bak in kata. Met een poule van 11 en 12 mochten ze strijden om bij de beste 4 te ge...raken. Gilles voerde de kata Gojushigo Sho uit en nam de eerste plaats van zijn poule. Voor Arne was het Kanku Sho en haalde een 4de plaats. Beide door bij de beste 8.


In de volgende ronde heeft Gilles in zijn poule met de kata Sansai een 2de plaats behaald en Arne ook tevens met Sansai een 3de plaats behaald in de 2de poule. Zo moesten beide Kachi leden strijden tegen mekaar voor de 3de plaats. Hierbij heeft Gilles nipt gewonnen van Arne en haalde hij een 3de plaats en Arne een 5de plaats. Mooie start van het tornooi.

 

Lotte heeft in haar 1ste ronde kata Kanku Sho uitgevoerd en haalde een 1ste plaats in haar poule van 8 deelnemers. Bij Lotte waren er 4 poules en één van de grootste aantal deelnemers van het tornooi. Dus zonder problemen bij de beste 16. In de volgende ronde haalde Lotte de 2de plaats van haar poule en zo kwam ze bij de beste 8. Voor de plaatsen naar het podium was Lotte 3de en mocht kampen voor de 3de plaats. Hierbij verloor ze met 2 tienden en werd mooi 5de.

 

In het kumite heeft Gilles zijn 1ste ronde gewonnen met 3-1. 2de ronde met 8-0, maar in de 3de ronde verloor hij door te zware contacten te maken. Tegenstander haalde de halve finale maar verloor deze. Geen herkansing voor Gilles.

 

Voor Lotte was haar 1ste ronde een makkie en won deze met 5-0, 2de ronde gewonnen van een goeie Zweedse met 1-1. 1ste punt was voor Lotte. Derde ronde gewonnen met 1-0. Halve finale was al voor de wedstrijd bizar dat ik als coach niet meer mocht op de vloer komen. Te luidruchtig was het excuus. In de tribune mij gezet en nog harder roepen dan. Halve finale verloren met 3-0. Voor Lotte de 2de maal op dezelfde dag dat ze moet strijden voor een 3de plaats.


Nu haalde ze niet de 5de plaats, maar de 3de plaats met 2-0.

 

Samengevat.
Gilles 3de plaats Kata
Lotte 3de plaats Kumite
Arne 5de plaats Kata
Lotte 5de plaats Kata
Gilles kwart finale na 2 gewonnen wedstrijden in Kumite.

Trots op jullie gasten, op naar het volgende.

 

 


Kachi was op alle vlakken aanwezig in het weekend van 15 - 16 september.

We hadden de Open Dutch Youth Championship in Almere (zie het verslag hieronder)

Marie, Mirko en Ilan waren aanwezig op de Elite training in Berchem (Antwerpen).

Met 6 deelnemers (Jurgen DN,  Jurgen VV, Kyara, Frederique, Gwendolyn, Jolien) hebben we deelgenomen aan het spel zonder grenzen in Appelterre.

Hier hebben we de 2de plaats behaald op 10 ploegen.

De Bruyn Hans heeft deelgenomen aan de massastage in Oostende om zich voor te bereiden op zijn 2de dan, die hij zal afleggen in december.

In het weekend van 14 - 15 september hebben Arne - Gilles en Lotte deelgenomen aan de Open Dutch Youth Championship in Almere (Nederland). Hierbij hebben ze het voortreffelijk gedaan met als coaches De Nil Lana en Boschmans Jurgen.

Holderbeke Arne => 1ste plaats Kata pupillen

Boschmans Gilles => 2de plaats Kata pupillen

Holderbeke Lotte => 3de plaats Kumite preminiemen

Boschmans Gilles => 3de plaats Kumite pupillen

Dikke proficiat aan de 3 kampers en de coaches.


Boschmans Gilles is op 7 september afgereisd naar Roosendaal om zijn eerste wedstrijd van het seizoen af te werken. En hoe!

Meteen een 1ste plaats op de Open West Brabantse kampioenschappen. Proficiat Gilles en coach Jurgen Boschmans.


Volgende week zaterdag 21 september zal karate club Kachi een stage inrichten met als lesgevers Alfredo Russo 7de Dan WKF (trainer van het nationaal kata team van België) en De Nil Jurgen 4de Dan WKF.

Van 9h30 tot 10h30 zal er wedstrijd kumite training gegeven worden door Alfredo en Jurgen.

Van 10h30 tot 12h zal er een kata stage gegeven worden. Kata Empi door Alfredo en Kata Heian Nidan door Jurgen.

...

Kostprijs voor kumite bedraagt €5 en voor kata €10. Iedereen welkom vanaf 7 jaar.

De kleutertraining voor 4-5-6 jarigen zal uitzonderlijk doorgaan van 9h tot 10h. Deze training word gegeven door Van Vreckem Jolien 1ste Dan WKF en Vander Putten Gwendolyn 1ste Dan WKF. Deze training is volledig gratis.

De lessen worden gegeven in de sporthal van Ninove in de Judozaal en de turnzaal.

 

 


Persartikel vanuit Pers Regio Dender