Home » Seizoen 2019 - 2020

Seizoen 2019 - 2020


De Volgende personen zijn geselecteerd door de Vlaamse Karate Federatie om deel uit te maken van de Elitegroep:

U12: (9 personen)

Boschmans Gilles, Claes Julie, Claes Marie, De Brandt Elis, Dendas Rigo, Garcia Gonzalez Sun, Holderbeke Arne, Holderbeke Lotte en Rooselaer Ilan

U16: (2 personen)

De Meersman Mirko en Rosseel Gust

+17 jaar: (1 persoon)

Pots Penina

 

Dit is een unicum voor de club om met 12 personen deel uit te maken van de Elitegroep van Vlaanderen.

Dikke proficiat en veel succes in het nieuwe seizoen.

 

Na een kort seizoen hebben onze leden er toch in geslaagd om maar liefst 131 podiumplaatsen te behalen, het record van vorig seizoen van 190 podiums zou ongetwijfeld gesneuveld zijn.

Hierbij de link naar alle wedstrijdresultaten van dit seizoen


Boschmans Gilles is winnaar geworden van de Open Dutch E-Tournament, Na 5 kampen wist hij te winnen van onder andere karateka's uit Nederland, Duitsland en Italie.


Seizoen loopt op zijn einde, maar in de vakantieperiode liggen we niet volledig stil, hierbij enkele foto's van onze 1ste loopsessie in De Gavers


Einde van het seizoen, is ook de tijd voor clubexamens.

De jeugd en de volwassenen hebben hun resultaten en diploma's via mail mogen ontvangen, maar bij de kids mochten we de diploma's rechtstreeks overhandigen tijdens hun laatste training.

Proficiat aan deze kleuters en dank aan de trainers Jolien, Gwendolyn en Lana voor hun inzet dit seizoen


Vanaf 10 juni zullen de trainingen terug opstarten in onze dojo's van Ninove en Geraardsbergen. Echter kunnen er maximaal 40 personen per trainingssessie toegelaten worden. Verschillende malen kwamen aan meer dan 50 personen waardoor we opnieuw noodgedwongen de trainingen op het kaatsterrein door laten gaan. Hierbij enkele sfeerbeelden van de binnentrainingen.


Boschmans Gilles behaald op zijn 1ste E-Tournament Kumite een 3de plaats. Hierbij nestelt Gilles zich als Belg tussen allerlei karateka's van de wereld.


We mogen van start gaan met de buitentrainingen vanaf 19 mei, de eerste weken zullen ook nog online les gegeven worden via ons Facebookkanaal. Hierbij enkele sfeerbeelden van onze buitentrainingen.


Na de trainingssessies die we uitgeschreven hebben op onze site zijn we vanaf 21 april overgegaan naar het lesgeven via ons Facebookkanaal. Alles een eerste keer, maar veel leden hebben hiervan genoten om vanuit thuis live les te krijgen. Ook hebben heel wat bekende karateka's zoals Luigi Busa, Raphael Aghayev, Quentin Mouhaden, enz. online les gegeven op Instagram. Hierbij hebben ook enkele leden hieraan deelgenomen.


Vanaf 12 maart kunnen er geen lessen gegeven worden door de corona virus, hierbij hebben we 10 trainingssessies uitgeschreven op onze site, Hierbij hebben ook trainers Nico en Sven een paar filmpjes gemaakt om tijdens deze periode niet stil te zitten. Deze kan je nog steeds kijken via het youtube kanaal.

Ook werd er per week een challenge doorgegeven aan de leden. Hierbij het filmpje van onze uitdaging 3:

Ook enkele leden hebben niet stilgezeten om filmpjes te maken om zo de nieuwe leden ook aan het werk te zetten, zo hebben Arne en Lotte filmpjes gemaakt van de 5 heians. Hierbij de link van deze filmpjes.


Met 2 wedstrijden (provinciaal kampioenschap - Maitoshi Kachi Trophy) voor de boeg zijn er heel wat wedstrijdtrainingen gepland geweest. De leden waren klaar om het record van vorig jaar te evenaren of zelf te breken. Deze wedstrijden werden echter geannuleerd door de corona virus.

Hierbij een deel van het wedstrijdteam van Kachi. 


Op de Open Benelux kampioenschapen in Amsterdam behaalde onze leden 7 podiumplaatsen en werd Kachi zo 3de in het eindklassement met slecht 4 deelnemers. Proficiat aan de kampers. Dank aan coach Sven en Jurgen B.

Boschmans Gilles => Open Benelux kampioen kata

Boschmans Gilles => Open Benelux kampioen kumite

Holderbeke Lotte => Open Benelux kampioen kata

Ploeg Kachi (Arne, Lotte en Gilles) => Open Benelux kampioen kata ploeg

Holderbeke Arne => 2de plaats kata

De Brandt Elis => 2de plaats kata

Holderbeke Arne => 3de plaats kumite


Op 1 maart hebben 4 leden deelgenomen aan de Zipangu Pro Cup in Neerpelt, alle 4 leden behaalden het podium. Dank aan Coach Jurgen B.

Boschmans Gilles => Winnaar van de Zipangu Pro Cup

Claes Marie => Winnaar van de Zipangu Pro Cup

Garcia Gonzalez Sun => 2de plaats

Claes Julie => 3de plaats


Alle leden van Kachi zullen een drinkbus overhandigd krijgen van het clubbestuur. Er zijn er 150 aangekocht en we hebben 130 ingeschreven leden, dus de eerste 20 nieuwe leden krijgen tevens een kachi drinkbus gratis.


Vandaag was het Belgisch kampioenschap BKF (alle stijlen) in Leuven. Kachi heeft op dit kampioenschap het waar kunnen maken. Vele weken hebben we erop getraind om zo het niveau op te krikken naar dit kampioenschap.

Ik ben heel fier op ALLE deelnemers, ze hebben het maximum gegeven en sommige hebben foutjes gemaakt maar dat gebeurd en volgend jaar is er een nieuwe kans. Maar ondanks hebben we mooie podiumplaatsen behaald en we kunnen zeggen dat we als club niet tot de beste horen van Vlaanderen maar ook van België. We hebben maar liefst 9 podiumplaatsen behaald op dit Belgisch Kampioenschap. Een droom dat werkelijk werd, vele tranen in de ogen kwamen boven bij elke podiumplaats. De volgende leden hebben het podium behaald op het Belgisch Kampioenschap.

 

🥇🥇🥈🥈🥈🥈🥈🥉🥉

Gilles Boschmans: Belgisch Kampioen Kata U10 🥇
Pots Penina: Belgisch Kampioen Kumite U18 -59kg 🥇
Holderbeke Arne: Vice-Belgisch Kampioen Kata U10 🥈
Lana De Nil: Vice-Belgisch Kampioen Kata U21 🥈
De Nil Lana: Vice-Belgisch Kampioen Kumite U21 -55Kg 🥈
De Nil Lana: Vice-Belgisch Kampioen Kumite Senioren -55Kg 🥈
Sven Pissoort: Vice-Belgisch Kampioen Kata Senioren 🥈
Holderbeke Lotte: 3de plaats Kata 🥉
Claes Marie: 3de plaats Kumite -35Kg🥉


Dikke Merci voor alle coaches, trainers en ouders om tot deze resultaten te komen. Dit werk is van vele mensen, maar het belangrijkste is dit het werk van de kampers die elke week het beste van zichzelf geven tijdens de trainingen samen met hun trainingsgenoten.

 


Dit weekend (13-14-15 februari) konden we alle dagen genieten van onze sport karate.

Vrijdagavond hebben verschillende leden deelgenomen aan de kata wedstrijdtraining van Morgane Van Calck in Groot Bijgaarden. Hierbij werden de lagere en enkele hogere kata’s getraind ter voorbereiding naar de komende wedstrijden.

Deze morgend was het opnieuw full house in Ninove, eerst de kids training en de wedstrijdtraining. In de 2de groep werd er getraind op Heian Yondan en Gankaku voor de gevorderden.

 

In de namiddag was het de belofte training in Berchem onder leiding van Bart Alofs en werd er getraind op tactisch wedstrijdritme. Met de nadruk op de eerste en de laatste 15sec van de kamp. Ook hier waren heel wat leden aanwezig van de club, voor sommige de stap van scouting naar belofte.

Morgen is er de scheidsrechterscursus in Liedekerke. Ik en Lana De Nil zullen deelnemen om later als scheidsrechter te fungeren, ook is er cursus voor de coaches.Hierbij was Boschmans Jurgen aanwezig.

 


Op 9 februari hebben 4 leden deelgenomen aan de Shoto United Cup in Ham, 4 leden en elk deelnemer nam deel aan het onderdeel kata en kumite. Kachi behaalde zo 8 podiums op dit tornooi.

Boschmans Gilles => Winnaar Shoto United Cup Kata

Boschmans Gilles => Winnaar Shoto United Cup Kumite

Claes Julie => Winnaar Shoto United Cup Kata

Claes Julie => Winnaar Shoto United Cup Kumite

Claes Marie => 3de plaats kata

Claes Marie => 3de plaats kumite

Garcia Gonzalez Sun => 2de plaats kata

Gracia Gonzalez Sun => Winnaar Shoto United Cup Kumite


Achter het Vlaams kampioenschap was het opnieuw de beurt aan de internationale tornooien, hierbij de eerste in het rijtje: De Open Pepper Cup in Zwolle (Nederland): Een kumite wedstrijd met 5 leden als deelnemer aan dit tornooi. 5 op 5 haalden hier het podium.

Boschmans Gilles => Winnaar Open Pepper Cup

Holderbeke Arne => 3de plaats

Garcia Gonzalez Sun => 2de plaats

Holderbeke Lotte => 2de plaats

De Brandt Ellis => Winnaar Open Pepper Cup


Op 25 januari is er een Kumite - Kata - Bunkai stage doorgegaan in onze sporthal van Ninove.

Alfredo Russo (7de Dan WKF) en de Nil Jurgen (4de Dan WKF) waren de trainers van dienst.

Hierbij een kort verslag van deze stage

 


Na een lange dag in de sporthal van Leopoldsburg met meer dan 500 deelnemers op het Vlaams kampioenschap heeft Kachi maar liefst 17 podiumplaatsen behaald waarvan 5 titels.
Mooie dingen gezien van sommige leden, andere konden beter en zat zeker meer in.
Maar de bedoeling is om van deze fouten te leren en volgende keer deze fouten niet meer te maken.
Op naar het volgende en trainen om te verbeteren en deze te laten zien op de wedstrijdvloer.
We gaan hieraan werken als groep, kamper en trainers te samen.
Nu 17 podiumplaatsen is zeker niet slecht op een Vlaams kampioenschap en horen we bij de top van Vlaanderen.
Ook hebben er enkele trainingsvrienden van Kachi het podium behaald zoals vb Ellis van Groot Bijgaarden die 2 maal Vlaams kampioen werd in kata en kumite.
Dikke merci aan de trainers, coaches en supporters en dikke proficiat aan ALLE deelnemers. Iedereen probeert zijn best te doen en de ene dag is de andere niet.


Vlaams kampioenen Kachi
De Nil Lana kata
Holderbeke Arne kata
Holderbeke Arne Kumite
Holderbeke Lotte Kumite
Ploeg Kachi -14jaar


Vice-Vlaamse kampioenen Kachi
Holderbeke Lotte Kata
Garcia Gonzalez Sun Kata
García Gonzalez Sun Kumite
Claes Marie Kumite
Pissoort Sven Kata
Ploeg Kachi +14 jaar


3de plaatsen
Claes Marie Kata
Boschmans Gilles Kata
De Nil Lana Kumite
Pots Penina Kumite
Claes Julie Kata
Van Laethem Thomas Kata

Veel beterschap aan Gilles (moest forfait geven voor kumite omwille van koorts) en Mirko (kon niet strijden voor de 3de plaats omwille van de harde contacten in de ronde ervoor)

 


Pissoort Sven heeft zijn voorbereiding naar het Vlaams in Luik gemaakt om samen met Sensei Hasegawa en Sensei Junior Lefevre te trainen op zijn kata technieken.

Hierbij heeft hij de kata Chatanyara Kushanku aangeleerd, Dit is een Shito Ryu kata en zullen we deze aanleren aan onze leden.

 


Terwijl een deel van onze wedstrijdmensen in Luxemburg hun best deden, hebben deze toppers (Ilan, Mirko, Marie en Julie) deelgenomen aan de Elite en Scouting training in Berchem (Antwerpen). Een goede voorbereiding naar het Vlaams kampioenschap nu zondag.

Momenteel zijn deze personen lid van de Vlaamse Elite ploeg:

Rooselaer Ilan / Claes Marie / Holderbeke Lotte / De Meersman Mirko / Pots Penina.

Volgende leden zijn bezig aan hun proefperiode om zo door te groeien naar de Elite ploeg:

Holderbeke Arne / Boschmans Gilles / Claes Julie / Rosseel Gust / Garcia Conzalez Sun

 


Een geweldige mooie dag in Luxemburg vandaag voor onze Kachi leden. Op het internationaal tornooi de Milon Cup hebben verschillende leden mooie dingen laten zien en zo mooie podiumplaatsen behaald in Bettembourg.

 

Boschmans Gilles: 1ste plaats kata U10
Holderbeke Arne: 3de plaats kata U10
Garcia Gonzalez Sun: 3de plaats kata U10
Boschmans Gilles: 1ste plaats kumite U10 plus
García Gonzalez Sun: 2de plaats kumite U10 min
De Nil Lana: 1ste plaats senioren kumite -55kg
De Nil Lana: 2de plaats kumite U21 open

 


Tijdens de kerstvakantie gaan we er even uit, maar het wedstrijdteam van Kachi zitten niet stil en zullen op 23 december en 29 december een wedstrijd kata-kumite stage hebben in het Gaverbad van De Gavers. Van 18h45 tot 20h45 is iedere wedstrijdkarateka (ook beginnende) en gevorderden welkom op deze stage. De gewone trainingen starten terug op zaterdag 4 januari 2020. De schoolexamenperiode is voorbij en er kan terug 5 maal per week getraind worden in de club.

 


De laatste wedstrijd van het seizoen is gewoontetrouw telkens de Sittard Cup in Nederland. Op dit groot internationaal kumite tornooi is het telkens moeilijk om het podium te bereiken. Met 4 deelnemers van de club hebben we mooie wedstrijden laten tonen en hebben indruk gemaakt naar andere toe. Hierbij hebben we 3 podiums behaald en een 7de plaats.

Holderbeke Arne => 1ste plaats

Boschmans Gilles => 1ste plaats

Holderbeke Lotte => 3de plaats

Rooselaer Ilan => 7de plaats

Met deze 3 podiumplaatsen sluiten we het wedstrijdvoorjaar af met 58 podiums op 4 maand. In 2020 zal het nog drukker worden maar we zijn er klaar voor.

 


Op 14 december hebben Arne, Lotte en Lana deelgenomen aan een stage in Arlon. Deze stage werd gegeven door Alfredo Ruso en Pascal Moreau en het thema was kata Nijushiho en de bijhorende bunkai.

 


Marie, Lotte, Mirko en Penina bevestigen zich bij de Elites van Vlaanderen. Ilan heeft zijn proefperiode goed doorstaan en is hierbij ook geselecteerd om bij de Elites van Vlaanderen te trainen. Volgend jaar zullen er nog meer leden zich laten testen om bij deze groep toe te voegen.

 


Op 8 december werden de Shodan Shiken en hogere graad graduatie georganiseerd door onze karate bond. Hierbij mogen we met trots meedelen dat De Bruyn Hans zijn 2de Dan met glans heeft ontvangen van de gradencommissie .

 


Op 7 december hebben we in onze club de goede Sint en zijn pieten mogen ontvangen. Elke brave aanwezige hebben een mooie snoepgoedzakje mogen ontvangen.

 


Op 9 november werden heel wat Ninoofse leden gehuldigd op het stadhuis van Ninove. Enkel de inwoners van Ninove kunnen gehuldigd worden op deze sportnacht-laureaat.

Genomineerd voor jeugdsportlaureaat van Ninove: Boschmans Gilles, Demunter Amy, Rooselaer Ilan

Genomineerd voor jeugdsportlaureaat ploeg van Ninove: Ploeg met Boschmans Gilles, Rooselaer Ilan, Holderbeke Arne en Lotte

Sportlaureaat ploeg van Ninove: Ploeg met De Nil Jurgen, Huyvaert Jorin en Pissoort Sven

Beste Vrijwilliger van Ninove: Rooselaer Nico

 


Op 30 november hebben De Nil Jurgen en De Nil Lana samen met de club van Tubize (Alfredo Russo) deelgenomen aan het internationaal tornooi "Memorial Cesare Baldini" in Italië. Hierbij haalden we 2 mooie ereplaatsen en 1 titel met de ploeg (Lana, Elina (Tubize) en Alicia (Sparing)).

De Nil Jurgen => 5de plaats

De Nil Lana => 7de plaats

Belgium Team (Lana, Elina, Alicia) => 1ste plaats

 


Op het laatste van de maand November houden we telkens onze 3 maandelijks clubexamen. Heel wat leden zijn geslaagd, maar voor sommige leden was het nog een beetje te vroeg om een graad hoger te hebben. Volgende keer lukt het zeker wel indien er aan de foutjes gewerkt wordt.

 


Op 23 en 24 november was het niet 1 competitie maar 2 competities voor de leden van Kachi. Eerst hadden we de Wapi Cup in Doornik en op zondag de Beker van Oostkamp. Hierbij hebben we op 1 weekend maar liefst 28 podiumplaatsen behaald. Hierbij de wedstrijdresultaten.

 

Wapi Cup Doornik (13 podiums)

 

Boschmans Gilles kata => 1ste plaats

Boschmans Gilles kumite => 1ste plaats

Penina Pots kumite => 1ste plaats

Holderbeke Arne kata => 2de plaats

De Nil Lana kata => 2de plaats

De Nil Jurgen kata => 2de plaats

Ploeg jeugd kata => 2de plaats

Holderbeke Arne kumite => 2de plaats

Holderbeke Lotte kumite => 2de plaats

De Meersman Mirko kumite => 3de plaats

Rooselaer Nico kata => 3de plaats

Rooselaer Ilan kata => 3de plaats

Ploeg volwassenen kata => 3de plaats

 

Beker van Oostkamp (15 podiums)

 

Wisselbeker voor Kachi (Beste ploeg van de competitie)

De Nil Lana => 1ste plaats Kata Open Cat.

De Nil Lana => 1ste plaats Kata Senioren

Holderbeke Arne => 1ste plaats

Holderbeke Lotte => 1ste plaats

Ploeg jeugd => 1ste plaats

Ploeg volwassenen 1 => 1ste plaats

De Nil Jurgen => 2de plaats

Boschmans Gilles => 2de plaats

Claes Marie => 2de plaats

De Jong Milan => 2de plaats

Van Laethem Thomas => 3de plaats

Rooselaer Ilan => 3de plaats

Rooselaer Nico => 3de plaats

Heymans Aaike => 3de plaats

Ploeg volwassenen 2 => 3de plaats


Op 17 november waren we aanwezig op de Beker van Leopoldsburg. Voor de Supercup hebben we de 3de plaats bereikt op dit tornooi. Hierbij hebben de volgende leden het podium bereikt.

 

14 podiums

 

Boschmans Gilles kata => 1ste plaats

Holderbeke Arne kumite => 1ste plaats

Claes Julie kata => 1ste plaats

Holderbeke Arne kata => 2de plaats

Rooselaer Nico kata => 2de plaats

De Nil Lana U21 kata => 2de plaats

Rooselaer Ilan kata => 2de plaats

Boschmans Gilles kumite => 2de plaats

Holderbeke Lotte kata => 3de plaats

De Nil Lana Open Cat kata => 3de plaats

De Nil Jurgen kata => 3de plaats

Claes Marie kumite => 3de plaats

Claes Julie kumite => 3de plaats

De Nil Kyara kumite => 3de plaats

 


Op 10 november werden we uitgenodigd om deel te nemen aan een stage onder leiding van Alfredo Russo. Hierbij was er een delegatie uit Italië aanwezig. Thema was kata Empi en bunkai en de laatste 30 min Kanku Sho.

 


Op 9 november hebben enkele leden van Kachi deelgenomen aan de Open Internationaal tornooi Liège Cup. Dit tornooi is het grootste tornooi in België met 1300 deelnemers. Hier konden deze leden zich meten met de beste karateka's.

In kata behaalden we volgende podiums

De Nil Jurgen => 2de plaats

Boschmans Gilles => 2de plaats

Holderbeke Arne => 3de plaats

De Nil Lana => 3de plaats

In kumite behaalden we volgende podiums

Boschmans Gilles => 3de plaats

Holderbeke Arne => 3de plaats

 


Op 3 november werden de Benelux SKFB kampioenschappen gehouden in Geluwe. We hadden hier 2 deelnemers voor ingeschreven en beide haalden de hoogste trede.

De Nil Lana => 1ste plaats senioren

Boschmans Gilles => 1ste plaats U13

 


Tijdens de herfstvakantie hebben onze wedstrijdkarateka's niet stil gezeten. Hierbij hebben ze een 2h durende stage gevolgd ter voorbereiding naar het einde jaar toe.

 


Op 26 oktober was er een wedstrijdtraining in Groot-Bijgaarden. Deze stage-training zullen meerdere malen georganiseerd worden door de plaatselijke club. Lesgevers van dienst zijn Plompen Sam, Van Waesberghe Bryan en Van Calck Morgane. Hierbij zullen telkens enkele leden van Kachi aanwezig zijn.

 


Op 19 en 20 oktober werd het internationaal tornooi georganiseerd in Kayl (Luxemburg), vorig jaar hebben we dit voor de eerste maal deelgenomen en weten dat dit tornooi van een hoog niveau is. Op zaterdag was het de beurt aan onze jongere leden Arne, Gilles en Lotte om samen met Lana als coach te knallen en een vervolg aan te breiden van een mooi podiumreeks van dit seizoen.

In kata versloegen onze 2 jongsten alle deelnemers die ze tegenkwamen in hun poule met verve. Opnieuw finale voor beiden en opnieuw tegen mekaar. Deze keer was het Arne die won van Gilles. Lotte kreeg een black out in haar 1ste ronde en geen herkansing.

In kumite hebben Gilles en Arne zich mooi gestreden in een zware poule naar een 3de plaats. Zo hebben deze 2 jongens zowel in kata als in kumite het podium behaald. Lotte won haar eerste ronde met 2-1 tegen een Franse en verloor de tweede met nipte cijfers, toch kreeg ze nog een herkansing om door te kampen naar een 3de plaats. 1ste herkansing won Lotte, maar voor de 3de plaats verloor ze met 3-0. Een 5de plaats.

Na zaterdag voor de jeugd, was het zondag tijd voor de iets ouderen in Luxemburg op het internationaal tornooi Open De Kayl. 2 deelnemers van onze club sensei Jurgen en dochter Lana.

Na 2 ronden gewonnen te hebben met 5-0 kwam Jurgen in de finale. Hierbij moest hij zijn meerdere herkennen met 4-1 en behaalde zo een 2de plaats.

Dochter Lana, na een afwezigheid van 1 jaar competitie behaalde tevens na 2 ronden de finale. Frankrijk en Duitsland moesten eraan geloven. In de finale was de... tegenstander opnieuw een Franse. 3-2 winst voor Lana en een mooie 1ste plaats op hoog niveau. Lana werd woensdag 18 jaar en moest ook nog in een hogere categorie deelnemen U21.

Tranen in de ogen als je weet wat ze allemaal heeft meegemaakt. Ligamenten gescheurd en knieschijf gebroken in februari en meteen op de hoogste trede is te danken aan vele personen. Alfredo Russo dikke merci voor Lana terug op dit niveau te brengen. Dokter Nico Rooselaer dikke merci voor de goede zorgen om die knie terug in orde te brengen. Kinesist Steven van Properformance voor de trainingen om de knie en benen steviger te maken. En de familie en vrienden natuurlijk voor hun steun en altijd erin te geloven dat ze beter eruit zal komen.

5 deelnemers en 6 podiums op dit tornooi. Ik mag met trots zeggen Kachi is goed bezig.

Arne 1ste plaats kata
Lana 1ste plaats kata
Jurgen 2de plaats kata
Gilles 2de plaats kata
Arne 3de plaats kumite
Gilles 3de plaats kumite
Lotte 5de plaats kumite


Op 19 oktober was onze club Kachi verantwoordelijk voor de organisatie van de jaarlijkse Provinciale Stage Oost-Vlaanderen. Hierbij willen we alle vrijwilligers danken voor dit evenement tot een goed einde te brengen. Hierbij een verslagje via een filmpje:


Op 13 oktober hebben 4 leden van Kachi deelgenomen aan de Beker van Hoeselt. 2 podiumplaatsen en 2 verloren 3de plaatsen. Er zat meer in, maar het belangrijkste is dat we met de fouten verder gaan trainen naar het volgende. Volgende punten moeten deze week aan gewerkt worden om te knallen in Luxemburg volgend weekend.
* Tactisch zat het niet altijd goed.

* Controle bij sommige moeten beter en bij andere moet er meer diepte van de technieken getoond worden.

 

Voor de deelnemers wel een dikke proficiat slecht was het zeker niet, maar kon wel beter.

Boschmans Gilles 1ste plaats
Holderbeke Arne 2de plaats
Rooselaer Ilan 5de plaats (op de laatste seconde verloren voor een 3de plaats)
Holderbeke Lotte 5de plaats (met een hele zware poule, top 3 van België zat in haar poule)

 

 


Verslag Internationaal tornooi Banzai Cup. 1350 deelnemers uit 34 landen. Dit tornooi wordt door veel landen genomen als meetmoment en voor de punten voor selectie EK/WK.

We zijn vrijdag morgend afgereisd om in de namiddag de registratie in orde te brengen. Zaterdag hebben onze leden de laatste training ingelegd op te knallen voor hun wedstrijd zondag.

Zondag kwamen eerst Arne en Gilles aan de bak in kata. Met een poule van 11 en 12 mochten ze strijden om bij de beste 4 te ge...raken. Gilles voerde de kata Gojushigo Sho uit en nam de eerste plaats van zijn poule. Voor Arne was het Kanku Sho en haalde een 4de plaats. Beide door bij de beste 8.


In de volgende ronde heeft Gilles in zijn poule met de kata Sansai een 2de plaats behaald en Arne ook tevens met Sansai een 3de plaats behaald in de 2de poule. Zo moesten beide Kachi leden strijden tegen mekaar voor de 3de plaats. Hierbij heeft Gilles nipt gewonnen van Arne en haalde hij een 3de plaats en Arne een 5de plaats. Mooie start van het tornooi.

 

Lotte heeft in haar 1ste ronde kata Kanku Sho uitgevoerd en haalde een 1ste plaats in haar poule van 8 deelnemers. Bij Lotte waren er 4 poules en één van de grootste aantal deelnemers van het tornooi. Dus zonder problemen bij de beste 16. In de volgende ronde haalde Lotte de 2de plaats van haar poule en zo kwam ze bij de beste 8. Voor de plaatsen naar het podium was Lotte 3de en mocht kampen voor de 3de plaats. Hierbij verloor ze met 2 tienden en werd mooi 5de.

 

In het kumite heeft Gilles zijn 1ste ronde gewonnen met 3-1. 2de ronde met 8-0, maar in de 3de ronde verloor hij door te zware contacten te maken. Tegenstander haalde de halve finale maar verloor deze. Geen herkansing voor Gilles.

 

Voor Lotte was haar 1ste ronde een makkie en won deze met 5-0, 2de ronde gewonnen van een goeie Zweedse met 1-1. 1ste punt was voor Lotte. Derde ronde gewonnen met 1-0. Halve finale was al voor de wedstrijd bizar dat ik als coach niet meer mocht op de vloer komen. Te luidruchtig was het excuus. In de tribune mij gezet en nog harder roepen dan. Halve finale verloren met 3-0. Voor Lotte de 2de maal op dezelfde dag dat ze moet strijden voor een 3de plaats.


Nu haalde ze niet de 5de plaats, maar de 3de plaats met 2-0.

 

Samengevat.
Gilles 3de plaats Kata
Lotte 3de plaats Kumite
Arne 5de plaats Kata
Lotte 5de plaats Kata
Gilles kwart finale na 2 gewonnen wedstrijden in Kumite.

Trots op jullie gasten, op naar het volgende.

 

 


Kachi was op alle vlakken aanwezig in het weekend van 15 - 16 september.

We hadden de Open Dutch Youth Championship in Almere (zie het verslag hieronder)

Marie, Mirko en Ilan waren aanwezig op de Elite training in Berchem (Antwerpen).

Met 6 deelnemers (Jurgen DN,  Jurgen VV, Kyara, Frederique, Gwendolyn, Jolien) hebben we deelgenomen aan het spel zonder grenzen in Appelterre.

Hier hebben we de 2de plaats behaald op 10 ploegen.

De Bruyn Hans heeft deelgenomen aan de massastage in Oostende om zich voor te bereiden op zijn 2de dan, die hij zal afleggen in december.

In het weekend van 14 - 15 september hebben Arne - Gilles en Lotte deelgenomen aan de Open Dutch Youth Championship in Almere (Nederland). Hierbij hebben ze het voortreffelijk gedaan met als coaches De Nil Lana en Boschmans Jurgen.

Holderbeke Arne => 1ste plaats Kata pupillen

Boschmans Gilles => 2de plaats Kata pupillen

Holderbeke Lotte => 3de plaats Kumite preminiemen

Boschmans Gilles => 3de plaats Kumite pupillen

Dikke proficiat aan de 3 kampers en de coaches.


Boschmans Gilles is op 7 september afgereisd naar Roosendaal om zijn eerste wedstrijd van het seizoen af te werken. En hoe!

Meteen een 1ste plaats op de Open West Brabantse kampioenschappen. Proficiat Gilles en coach Jurgen Boschmans.


Volgende week zaterdag 21 september zal karate club Kachi een stage inrichten met als lesgevers Alfredo Russo 7de Dan WKF (trainer van het nationaal kata team van België) en De Nil Jurgen 4de Dan WKF.

Van 9h30 tot 10h30 zal er wedstrijd kumite training gegeven worden door Alfredo en Jurgen.

Van 10h30 tot 12h zal er een kata stage gegeven worden. Kata Empi door Alfredo en Kata Heian Nidan door Jurgen.

...

Kostprijs voor kumite bedraagt €5 en voor kata €10. Iedereen welkom vanaf 7 jaar.

De kleutertraining voor 4-5-6 jarigen zal uitzonderlijk doorgaan van 9h tot 10h. Deze training word gegeven door Van Vreckem Jolien 1ste Dan WKF en Vander Putten Gwendolyn 1ste Dan WKF. Deze training is volledig gratis.

De lessen worden gegeven in de sporthal van Ninove in de Judozaal en de turnzaal.

 

 


Persartikel vanuit Pers Regio Dender