Historie Kachi

Karateclub Kachi werd opgericht in juni 2001 door de broers De Nil Jurgen en Steven. Eerst hebben we besloten om te trainen in de sporthal in Pollare. Aangezien deze zaal zeker niet geschikt was voor het beoefenen van karate (te klein, te vuil, te weinig douches en te weinig toeschouwers) hebben we besloten om in het zelfde jaar nog te verhuizen naar de Stedelijke sporthal van Ninove.

 

Aangezien de leden elk jaar in stijgende lijn toeneemt heeft men besloten om in september 2012 een tweede club te stichten in Galmaarden. Na een tweetal jaartjes houden we het voor bekeken in Galmaarden omwille we hetzelfde probleem kregen zoals onze beginjaren in Pollare. Deze club verhuisd naar het Provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen.

 

 

In september 2014 was er de mogelijkheid om 5 maal in de week te trainen. In 2016 telt de club meer dan 170 actieve leden met 13 zwarte gordels waaronder één 4de Dan en één 3de Dan. De Nil Jurgen: 4de Dan, Nationale scheidsrechter A Kata en Kumite, Bloso initiator trainer, elite Belofte trainer, lid van het provinciaal karate comité, lid van de sportcommissie en lid van de raad van bestuur VKF. De Nil Steven, 3de Dan, Bloso initiator trainer. Onze club heeft ook een aantal Belgische , Vlaamse en Provinciale kampioenen. Op internationale tornooien haalden we ook verschillende ereplaatsen. Van 2010 tot 2020 werden we uitgeroepen als beste competitieclub in Oost-Vlaanderen.

 

In 2011 werd De Nil Lana Wereldkampioene WJKA. In 2013 deed Lana dit over samen met clubgenoot Mike Demunter. De ploeg met Lana, Mike en Van Den Brempt Jari werden op dit WK tevens World Champion. In 2014 werden de Europese kampioenschappen WJKA gehouden in Mechelen en daar haalden onze clubleden maar liefst 12 podiumplaatsen. Meer en meer kampioenen worden gevormd en meer en meer leden worden geselecteerd om deel uit te maken van de Elite groep van Vlaanderen. Meer en meer leden fungeren in de club als trainer, coach, organisator van een evenement. In 2012 werd het organisatieteam Kachi opgericht en elke maand wordt er een activiteit georganiseerd buiten de clubtrainingen.

 

In 2018 nam de club opnieuw deel aan de Europese WJKA kampioenschappen en opnieuw haalden we 13 podiumplaatsen, met enkele Europese kampioenen. In seizoen 2018 - 2019 kregen we een topjaar met 190 podiumplaatsen. Onze organisatie van ons internationaal tornooi Maitoshi Kachi Trophy werd in 2019 uitgeroepen als beste organisatie van Ninove. 3 leden vonden hun weg naar de Elite groep van Vlaanderen .

 

In het seizoen van 2019 - 2020 beloofde het opnieuw een topjaar te worden. Na een kleine daling qua ledenaantal in 2018-2019 klommen we terug boven de 130 personen in onze club. Dit was mee te danken aan onze 2 nieuwe trainers Gwendolyn en Jolien die de groep 4-5-6 jarigen voor hun rekening namen. Dit seizoen was een kort seizoen door de coronacrisis, maar op dit kort seizoen behaalde we opnieuw schitterende resultaten op wedstrijdvlak. Maar liefst 9 podiumplaatsen op het Belgisch kampioenschap, waardoor we in de running waren van de beste Belgische club op dit kampioenschap. Tijdens deze crisis zijn we opgestart met trainingssessies in te lassen en een wekelijkse uitdaging aan te gaan. De trainingssessies kan men bekijken in de rubriek KALENDER. De Kachi uitdagingen bij MEDIA.