Home » Historie Kachi

Historie Kachi

Karateclub Kachi werd opgericht in juni 2001 door de broers De Nil Jurgen en Steven. Eerst hebben we besloten om te trainen in de sporthal in Pollare. Aangezien deze zaal zeker niet geschikt was voor het beoefenen van karate (te klein, te vuil, te weinig douches en te weinig toeschouwers) hebben we besloten om in het zelfde jaar nog te verhuizen naar de Stedelijke sporthal van Ninove.

 

Aangezien de leden elk jaar in stijgende lijn toeneemt heeft men besloten om in september 2012 een tweede club te stichten in Galmaarden. Na een tweetal jaartjes houden we het voor bekeken in Galmaarden omwille we hetzelfde probleem kregen zoals onze beginjaren in Pollare. Deze club verhuisd naar het Provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen.

 

 

In september 2014 was er de mogelijkheid om 5 maal in de week te trainen. In 2016 telt de club meer dan 170 actieve leden met 13 zwarte gordels waaronder één 4de Dan en één 3de Dan. De Nil Jurgen: 4de Dan, Nationale scheidsrechter A Kata en Kumite, Bloso initiator trainer, elite Belofte trainer, lid van het provinciaal karate comité, lid van de sportcommissie en lid van de raad van bestuur VKF. De Nil Steven, 3de Dan, Bloso initiator trainer. Onze club heeft ook een aantal Belgische , Vlaamse en Provinciale kampioenen. Op internationale tornooien haalden we ook verschillende ereplaatsen. In 2010, 2012 en 2013, 2014 en 2015 werden we uitgeroepen als beste competitieclub in Oost-Vlaanderen.

 

In 2011 werd De Nil Lana Wereldkampioene WJKA. In 2013 deed Lana dit over samen met clubgenoot Mike Demunter. De ploeg met Lana, Mike en Van Den Brempt Jari werden op dit WK tevens World Champion. In 2014 werden de Europese kampioenschappen WJKA gehouden in Mechelen en daar haalden onze clubleden maar liefst 12 podiumplaatsen. Meer en meer kampioenen worden gevormd en meer en meer leden worden geselecteerd om deel uit te maken van de Elite groep van Vlaanderen. Meer en meer leden fungeren in de club als trainer, coach, organisator van een evenement. In 2012 werd het organisatieteam Kachi opgericht en elke maand wordt er een activiteit georganiseerd buiten de clubtrainingen.

 

In 2018 nam de club opnieuw deel aan de Europese WJKA kampioenschappen en opnieuw haalden we 13 podiumplaatsen, met enkele Europese kampioenen. In seizoen 2018 - 2019 kregen we een topjaar met 190 podiumplaatsen en werden we uitgeroepen tot beste club van Oost-Vlaanderen en op het Internationaal tornooi 'Beker van Oostkamp'. Onze organisatie van ons internationaal tornooi Maitoshi Kachi Trophy werd uitgeroepen als beste organisatie van Ninove. 3 leden vonden hun weg naar de Elite groep van Vlaanderen .